Moskee

Aan de Lijst van de Burger
Beste
Het politiek correcte discours maakt het blijkbaar moeilijk om sommige heikele punten in aanmerking te brengen. Maar laat ik dit gelijk duidelijk maken met een concreet voorbeeld.
In de Mouterijstraat in onze stad  zou men een nieuwe moskee willen bouwen. Over het aantal bezoekers van deze ruimte duiken al geruime tijd verschillende cijfers op: van 800 over 1.200 tot 4.000. Wanneer ik  hieromtrent vragen stel, word ik als snel weggezet als ‘racist’. Nu ben ik helemaal geen racist.
Ik ben zelf niet gelovig en het maakt me absoluut niet uit of hier een (protestantse) kerk, synagoge, moskee of voor mijn part een reuze vergiet voor de belijders van de godsdienst van het Vliegend Spaghetti monster komt. Mijn vraag komt voort uit de bezorgdheid hoeveel mensen gaan worden aangetrokken in het licht van te verwachten mobiliteitsproblemen en eventuele veiligheidsproblemen bij grote toelopen.
Om het ideologisch neutraal te houden stel ik voor dat men zich even voor de geest houdt hoe u zou reageren als er in uw achtertuin een evenementenhal of feestzaal voor pakweg 1500 of 4000 personen zou worden gebouwd? Misschien ook eens in ogenschouw nemen dat dit invloed kan hebben op de waarde van uw huisje daar in de buurt?
Vriendelijke groet
Geneviève
Antwoord van De Lijst van de Burger
Geachte
Het spreekt voor zich dat alle onderwerpen moeten kunnen belicht en besproken worden in onze stad, zolang dit met respect voor onze medeburgers gebeurt. Uw bezorgdheden zijn terecht en verdienen duidelijke antwoorden.
Voor een open en eerlijk debat:
Voor een duidelijk beleid:
Stem LIJST VAN DE BURGER