HBvLoon Opsporing verzocht

Vanmorgen kreeg ik, Jo van Mulcken, uw correspondent van Het Belang van Loon (HBvL) een verontrustend telefoontje van Pil Koudeberg (Pil), schepen van Hasselt en apotheker, met het dringende verzoek een opsporingsbericht te plaatsen.

HBvL: Zo, beste schepen, is er iemand vermist?

Pil: Zeg dat wel! Onze burgemeester, Nadia Vananroze is zoek.

HBvL: Amai!. Wat is er gebeurd?

Pil: Ach, het is begonnen als een grapje dat wat uit de hand is gelopen.

HBvL: Vertel op.

Pil: Enfin het zit zo. Enige tijd geleden gaf Nadia een interview aan Knack. Dit weekblad is in het licht van de komende verkiezingen het beleid van de centrumgemeenten in Vlaanderen aan het doorlichten. Vorige week was Hasselt aan de beurt en mocht Nadia vertellen welke zaken ze nog graag zou verwezenlijken.

HBvL: En….?

Pil: Ze zei toen dat graag de Dender in de binnenstad zou willen blootleggen…

HBvL: De Dender… De Demer zal je bedoelen.

Pil: Tja dat dachten wij ook. Ze is wel van Rummen afkomstig maar ze woont hier toch lang genoeg om te weten dat hier de Demer stroomt. Dus wij gingen uit van een misverstand. Ze zal zich wel versproken hebben of de journalist heeft het verkeerd genoteerd.

In het schepencollege waren we er met haar wat over aan het grappen, toen ze ineens kwaad werd.

HBvL: En…?

Pil: Tja, ze werd enorm boos en riep dat ze wel degelijk de Dender bedoelde en om dat te bewijzen zou ze beginnen met hem zelf bloot te leggen in Hasselt. Ze is kwaad naar de groendienst gestapt en heeft daar een schup genomen. Het laatste wat we gehoord hebben is dat ze overal in Hasselt putten aan het graven is…

HBvL: Is er onmiddellijk gevaar voor de veiligheid en gezondheid van mens of dier?

Pil: Nee, helemaal niet. De bouwsector is er zelfs erg mee ingenomen. Gezien die mannen heel Hasselt aan het volbetonneren zijn, zien ze al direct voordeel daar al een stuk van de grondwerken zijn gedaan.

HBvL: En voor de burgemeester…?

Pil: Tja, ik vermoed dat het om een opstoot van koorts gaat, met name verkiezingskoorts. Dat zal met het verstrijken van maanden wel goed komen.

HBvL: Wat zal ik zetten in het opsporingsbericht?

Pil: Tja, dat we op zoek zijn naar een klein blond meisje met een grote schup.

HBvL: En wat dienen de mensen te doen die haar opmerken?

Pil: Tiens, onmiddellijk die schup terugbrengen naar de Groendienst, natuurlijk!