De Groene Delle

Beste 


In de krant lees ik dat Joke Schauvliege (CD&V) het natuurgebied van de Groene Delle wil omvormen tot industriegebied. Ik vind dit heel erg, er is al zo weinig groen!. Bovendien is er in Limburg nog genoeg industriegebied beschikbaar. Denk maar aan de oude Ford site in Genk.
Nu verneem ik dat er in de Hasseltse politiek mensen zijn die zich uitspreken tegen deze ontwikkeling terwijl er anderen -van dezelfde partij (SPa) – voor het plan van Schauvliege zijn. Bij de Groene Partij blijft het oorverdovend stil. De NVA  gaf op het Vlaams niveau in 2015 nog goedkeuring aan de ontwikkeling van de Groene Delle. Vandeput (NV-A Hasselt) ziet er geen graten in om alvast direct een stuk van de Groene Delle op te offeren aan de industrie.
Wie kan ik voor de bescherming van het Limburgse groen nog vertrouwen? De politiek laat ons helemaal in de steek?

Annie
 
Antwoord van de Lijst van de Burger
 

Hallo Annie

Joke Schauvliege (CD&V) wil ondanks heel wat tegenkanting van mensen zoals u in het natuurgebied Groene Delle, 26 ha omvormen tot een bedrijventerrein. Waar we alle inspanningen moeten doen om het groen te beschermen en de betonnering te stoppen – luister naar de oproepen terzake van de Vlaamse Bouwmeester! –  is het niet te begrijpen dat men niet eerst kijkt naar de nog resterende bedrijventerreinen in Limburg. Er is voldoende ruimte om te ondernemen zonder dat we onze kostbare groene ruimte opofferen. Ook ondernemers en hun vertegenwoordigers  – zoals de Sociaal Economische Raad van de Regio (SERR) – moeten duurzaamheid centraal op hun agenda plaatsen. 
U hebt groot gelijk met uw protest.
 
Voor het -integrale- behoud van natuurgebied ‘De Groene Delle’
Stem: Lijst van de Burger!