Cultuur-historisch erfgoed

Cultuur-historisch erfgoed
Goeiedag Lijst van de Burger
Politieke kopstukken van de CD&V en de lijst Rood-Groen van Hasselt halen deze week de krant met beloften om groene zones te waarborgen in onze stad. Zo spreken ze over de tuin aan het gouvernement, het begijnhof, de tuin van de Paters en enkele andere kleine pleintjes. Maar welke geloofwaardigheid hebben deze mensen nog. Nog maar net hebben we gezien hoe ze de cultuur-historisch binnenplaats van de Herckenrodekazerne hebben opgeofferd aan de vastgoedsector. Ondanks de negatieve adviezen van de stedebouwkundige dienst van de provincie, de verordening woonkwaliteit in Hasselt en de administratie Onroerend Erfgoed, laten ze toch de bouw van een woontoren toe op deze site. Hier was ruimte om een publieke stedelijke binnentuin te creƫren en het weinige Hasseltse cultuurhistorisch erfgoed te vrijwaren voor volgende generaties.
Annick
Antwoord van de Lijst van de Burger (LvdB)
Beste Annick
Ja, het is jammer dat deze mensen (en hun partijen) aan geloofwaardigheid hebben ingeboet. Het vertrouwen van de burger is essentieel voor een stadsbestuur. Het blijft dus zaak de vinger aan de pols te houden.
De Lijst van de Burger is uitdrukkelijk tegen een woontoren op het binnenplein van de Herckenrodekazerne. Wij willen ook een stad op maat van de Hasselaren en geen stad op maat van de immobiliƫnvennootschappen.
Voor het behoud van groene ruimtes
Voor het behoud van het cultuur-historisch erfgoed in Hasselt
Stem voor de LIJST VAN DE BURGER