Blauwe Boulevard. Afbreken?

Geachte LvdBurger
Heeft de stad Hasselt geen strategische vergissing begaan met het volbouwen van de ‘Blauwe Boulevard’?
Een stadsbestuur moet toch ver vooruit kijken. Denk aan het adagium: ‘Gouverner c’est prévoir’.  Is dit ‘vastgoedproject’ in deze zin een wissel op de toekomst?
Als we ons in de volgende decennia moeten onderscheiden van andere (ver)stedelijk(t)e gebieden, zullen we troeven moeten bieden die je elders niet vindt.
Had men in deze zin niet beter geopteerd voor een groen park vlak bij het stadscentrum. Het zou de leefbaarheid bevorderen en  het groene karakter van Hasselt (en Limburg) een bijzonder accent geven.
Bovendien worden we hier geconfronteerd met een (zoveelste) zielloos bouwproject dat geen enkele architecturale meerwaarde biedt. Men kan zich toch niet van de indruk ontdoen dat het hier om stadsbebouwingen gaat die vooral (louter) de vastgoedsector dienen en niet de stad en haar bewoners.
Met vriendelijke groeten.
Freddy
Antwoord van de Lijst van de Burger
Geachte
Hallo Freddy
Wij kunnen niet anders dan uw mening ten volle bijtreden. Meer groene ruimtes in de stad draagt bij tot de leefbaarheid. 
Blijkbaar heeft het bestuur van onze stad voor een andere optie gekozen die vooral de vastgoedsector ten goede komt.
Het is ook zo dat dit project geen enkele architecturale meerwaarde biedt, net als tal van andere vastgoedprojecten in onze stad.
Een grote groen ruimte met een woontoren had een andere optie kunnen zijn. Ook blijft de vraag of het uitrafelen van het winkelgebied van de binnenstad over de Blauwe Boulevard – met o.m. de toenemende leegstand in het stadscentrum in het achterhoofd- wel een verstandige beslissing is.
Afbreken lijkt ons ook de enige optie. Het bestuur had hier voorruit moeten kijken en denken aan de creatie van een stad voor de toekomst.  Nu hebben ze een hypotheek gelegd op een esthetisch, groen en leefbaar stadsdeel. We vrezen dat de volgende generaties dit wanbeleid zullen moeten uitzitten.
Wat een verschrikking!
Voor een stadsontwikkeling die wél rekening houdt met de bewoners van Hasselt:
Voor een stad voor de burgers en niet voor de vastgoedsector:
Stem LIJST van de BURGER