Theaterzaal

Hallo Lijst van de Burger
Als liefhebber van toneel en film bezocht ik al enkele keren de nieuwe zaal in de Maastrichterstraat. Met het sluiten van de ‘zebracinema’-zaal in het gebouw van Z33 had ik toch gehoopt de Hasselt voor een gedegen infrastructuur zou zijn gegaan. Echter…
In de zaal is het verstikkend warm, ook de zetels zijn allesbehalve comfortabel.
Wat een sof. En dat voor Hasselt.
Als we studenten en cultuurliefhebbers wat willen bieden, zullen we toch uit een ander vaatje moeten tappen. Waarom zouden we er niet voor kiezen om een prestigieuze zaal te creĆ«ren in de binnenstad. Op deze manier brengen we ook terug leven in de brouwerij. Na het sluiten van de Telescoop in de stad is het hier ’s avonds een dooie boel geworden. Waarom grijpen we de kans niet om hier een straf antwoord op te formuleren met een theaterzaal. Een straffe programmatie in samenwerking met het CCHasselt, het uitnodigen van bekende mensen uit de film en theaterwereld om programma’s in te leiden,… .
De dagen en avonden dat er niets is gepland, kan de zaal ter beschikking staan van de Universiteit en Hogeschool. (Zou het trouwens geen idee zijn om andere openbare infrastructuur (zoals het CCHasselt) op ogenblikken dat er geen evenementen gepland zijn, deze open te stellen voor scholen en bedrijven?
John
Antwoord van de Lijst van de Burger.
Geachte John,
Wij zijn ook de mening toegedaan dat een prestigieuze theater en filmzaal in de binnenstad een grote meerwaarde kan bieden. Naast het cultureel/artistieke vlak draagt het ook bij tot het opnieuw tot leven wekken van een ingeslapen centrum. Laat ons ook kijken voor een straf architecturaal verhaal in tegenstelling met de vaak zielloze betonstructuren die op dit ogenblik onze stad vullen.
Voor een levendige binnenstad:
Voor een theater en filmzaal in de binnenstad:
Stem Lijst van de Burger